Budget

Det är bra att S oc de andra oppositionspartierna har presenterat sina budgetförslag idag. Bra att få lite ordentlig politisk debatt.
Socialdemokraterna går ut hårt med att de satsar på jobb. I själva verket är det platser de satsar på. De höjer skatten på arbete och satsar på platser. Platserna får inte kallas Fas 3 för det har blivit ett skällsord men i praktiken blir det inte någon större skillnad för den som är arbetslös. S budget skapar inte på något sätt några jobb.

Kan politiker skapa jobb överhuvudtaget? Till en viss del ja men då handlar det om offentlig konsumtion. Jag tror itne att det är där majoriteten av jobb skapas  framtiden. De skapas av företag som vill investera. Företag som vågar anställa och expandera sin verksamhet.

Vad hade hänt om Stefan Perssons familj valt att fortsätta garageförsäljningen av kläder i Västerås? Det som idag är en världsomfattanden kedja? Om de inte hade vågat investera och satsa på den ide som de trodde på? Jag är glad att de valde att göra det som de trodde på.
Om vi inte har företagare som vågar så stannar Sverige!

Jag är för övrigt glad över den alkololpolicy som vi har i Bostads AB Mimer. Det innebär att man står för alkoholnotan själv i alla lägen. Företaget betalar ingen alkohol överhuvudtaget. Vi slipper hamna i skandaler som den som nu seglar upp i Gävle. Istället för att styra sin stad så åker S märkta kommunpampar till Cannes och festar på skattepengar. De deltar officiellt i en mässa och har en kommunmonter men de kan inte redovisa på vilket sätt det gynnar kommunen. Det är sånt som skapar politikerförakt. Hur tänkte man då?

Summan av kardemumman idag är att Kristdemokraterna behövs mer än någonsin. Aktiva Kristdemokratiska politiker med hjärtat och hjärnan på rätt ställe behövs mer än någonsin i Sverige.


Kommentarer