Folkmordet måste stoppas

Det folkmord som pågår just nu på kristna i Syrien och Irak måste stoppas. Det är så fruktansvärt, så svårt att ta in. Här lever vi svenskar i vår trygga värld medan kristna fördrivs, mördas, tvingas till att konvertera mm. Allt detta händer mitt framför ögonen på oss. Världssamfundet måste agera mer kraftfullt mot ISIS. ISIS är en terroristorganisation.
För mig är det obegripligt att personer som bor i Sverige väljer att åka ned och kriga för ISIS. Jag är för ett öppet samhälle men vill vi ha tillbaka dessa människor till vårt land? Som drivs av hat, hat hat? Vad händer när de kommer tillbaka till Sverige? Vem tar ansvar för hur dessa människor kommer att bete sig då. Hatet stannar inte vid vårt lands gränser. Tyvärr kommer dessa ta med sig det hem och det påverkar vårt samhällsklimat.
All samröre med ISIS borde vara förbjudet enligt svensk lag. Svenskar som kommer tillbaka efter ha deltagit i den terrorverksamhet som ISIS bedriver borde lagföras.

Har ikväll deltagit på ett möte med samfundsminister Stefan Attefall i Syrianska kyrkan i Västerås. Det var bra. Det var stort engagemang i frågan om förföljelsen av Kristna. Tack Fader Melek för att du öppnade din kyrka för detta möte. Tack Stefan för att du kom.

Annars är valrörelsen i full gång. Vallöften haglar över varandra. S gör utspel varje dag och lovar miljarder efter miljarder. Bankerna är tydligen de som ska betala allt plus de ungdomar som inte kommer ha ett jobb efter den 14 september om det skulle bli regeringsskifte på grund av att arbetsgivaravgiften för att anställa unga kommer att höjas. Det är inte bra för Sverige. Måtte det inte bli så är min stilla önskan. Glöm inte att det finns alternativ.

Till sist så har jag lärt mig att lämna en 2,5-åring med en mobiltelefon och en kopp kaffe ensamma. Det slutade med att telefonen fick bada i kaffet.

Kommentarer

Thorsten Schütte sa…
Bra om nyanserad artikel om förföljese av kristna:
http://www.frisinnadtidskrift.se/artiklar/oevriga-artiklar/foerfoeljda-kristna-aer-en-blind-flaeck.aspx