Förberedelser pågår

Har inte haft så mycket tid att skriva på bloggen efter valet. Just nu pågår intensiva förberedelser inför den kommande mandatperioden. Än så länge vet vi inte hur majoritetsförhållandet i Västerås kommer att se ut. Förhoppningsvis löser det sig inom de närmsta två veckorna.

För Kristdemokraternas del handlar det att om att ta ansvar. Ta ansvar för det mandat vi fått. Våra väljare förtjänar största möjliga genomslag för vår politik. Det är det som de har röstat på.

Helgen har tillbringats med alla barnen. Den käre makten har varit borta på uppdrag i Stockholm. Jag är full av beundran för ensamståendeföräldrar. Vet inte hur jag själv skulle få ihop livet i en sådan situation. 5 barn betyder 5 olika utmaningar. 5 olika personligheter. 5 olika faster i livet där man vill ha mer eller mindre uppmärksamhet från sin mamma och sin pappa.

Vi har i alla fall försökt att mysa så mycket som möjligt. Igår besökte vi en av de finaste lekplatserna i Västerås. Den ute vid Lillhamra.

Jag märkte att minstingen inte var riktigt i form och mycket riktigt. När vi kom hem så la hon sig självmant och somnade till. Jag kände på hennes panna och den var kokhet. Närmare 40 grader i feber visade det sig och det kom helt plötsligt, som det kan göra på små barn.
Nu idag är hon mycket piggare som tur är. Det gör ont i mammahjärtat när de får så hög feber. Jag är väl lite extra skadad från tiden med två små minibebisar på neonatalavdelningen där det uttryckligen sas ett antal gånger att "så länge de inte har feber är det ok". Såna uttalanden sitter kvar och då blir man lite extra känslig.

Vissa dagar gör den oerhörda sorgen och saknaden sig påmind. Sorg och saknad är ingenting man bara viftar bort. Att på kort tid förlorat två betydelsefulla personer på grund av skitsjukdomen cancer gör fortfarande väldigt ont. Den ena av dem hade verkligen behövts här och nu med sitt kunnande och med sin klokskap. Men vissa tycks tro att efter en begravning så är sorgen borta. Men alla vi som har drabbats vet att så är inte fallet. Det är ju då sorgearbetet börjar. Det är ju då det blir så tydligt att personen inte finns mer. Att hon/han inte kommer tillbaka.

Till alla er som har någon som ni sörjer och saknar:

Naken sorg
Då man bäst skulle behöva orden
äger man dem inte -
orden som skulle trösta
och ge nytt hopp -

glädjen har så många ord
men sorgen nästan inga
- är det därför sorgen är så svår -

Då man bäst skulle behöva orden
får tystnad tala
och gör väl så också
men Gud -

vad jag hade önskat några ord
några goda ord
några hjälpande ord
då du kom med din nakna sorg -

Birger Franzén


Kommentarer