Att lära hundar sitta..

Ikväll var första gången på valp och lydnadskursen som vi anmält oss till med vår vita varg. Leia har hunnit bli 15 månader. Men det är aldrig för sent att träna en hund. Det handlar bara om tålamod och förståelse. Leia var jätteduktig. Det var inte helt lätt för henne med alla andra hundar men hon vänjer sig. Hon är så social och har sedan hon var liten hälsat på många och är intresserad av såväl andra hundar som människor. Det var en jättebra träning för henne att inte få leka med de andra hundarna på kursen.
Det var riktigt bra för oss också att lära oss mer om hur vi ska träna henne.

I stadshuset var det första riktiga dagen efter semestern med första "regeringsmötet". En centerpartist brukar skämtsamt kalla samlingen för KGB då han ibland tycker att vi som kommunalråd lägger oss för mycket i det som är nämndernas ansvar. Så kan det säkert vara ibland men ibland är detaljer viktiga för helheten. Men det är viktigt att inte tappa det strategiska perspektivet och att inte glömma för vems skull vi sitter där.

Vi fick runt 2-300 sidor att läsa till idag. Uppdelat på 3 mail vid olika tillfällen som kom i torsdags och fredags. Det var en mastig start. Det var ärenden om både högt och lågt alltifrån några motionssvar till detaljplaner och första utkastet till näringslivsprogram.

Det känns att man har haft semester. Det tar ett tag för hjärnan att kicka igång och bli så effektiv som den brukar. Det var extra skönt med ett styrketräningspass med en pt lite senare. Där kände jag att somarens träning har gett resultat. Det gjorde mig extra glad. Han lovade ändå att jag skulle ha träningsvärk imorgon och ja jag tror honom. I dessa fall brukar han ha rätt.

Imorgon blir det lite planeringstid plus ett möte med en ny partimedlem. Ser fram emot det.


Kommentarer