Så ska det låta

min partiledare Ebba Busch Thor gjorde succé igår med sin medverkan i Så ska det låta. Jag är imponerad över att hon var så duktig och bjöd så mkt på sig själv.

Jag var på lokal-tv ikväll. Det var inte lika underhållande men ett budskap som faktiskt handlar om underhållning. Att förslaget till kommunstyrelsen på onsdag är att Västmanlandsmusiken ska få ett extra bidrag på 1,8 miljoner kronor. Det är bra. Det är ett överskott ifrån den befintliga hyresmodellen som innebär att det på grund av det låga ränteläget fanns ett överskott. Det överskottet kan inte användas till något annat utan om det inte skulle användas till detta går det in i kommunens allmänna resultat för 2016. Det skulle få en stor påverkan för Västmanlandsmusiken om de inte skulle få detta extra bidrag. Extra bidraget kommer finansiera det avgångsvederlag som de ska betala ut till den avgångne direktören. Om KS väljer en annan linje så kommer det få stor påverkan på det program man vill genomför från musikens sida.

Det är ju måndag och då har vi haft kommunalrådsberedning. Vi har behandlat många frågeställningar. Några handlade om Visionen för Rocklunda, om utebaden vid lögarängen, om läktarbygget i Tillberga och upprustningen av lekplatsen där. Ja pengar har vi också pratat om ett kärt återkommande ämne när man är politiker. För allt har ju ett pris. Det finns ingenting som är gratis. Som politiker är vi satta att förvalta och bevaka hur den gemensamma kassan används för medborgarnas bästa.

Nu ska jag försöka få lite barn i säng vilket kan vara en annan typ av utmaning.


Kommentarer