Det handlar om förtroende

Att vara toppolitiker handlar om förtroende. Att vara kommunalråd eller att vara minister innebär att du inte kan säga vad som helst. Du kan heller inte umgås med vilka som helst.
Givetvis ska man föra dialoger med olika organisationer och föreningar men då bör du göra det öppet och inte bakom lyckta dörrar på en middag.
Som minister i en regering så har du ett extra ansvar för vilka som du träffar. Även om du själv må ha goda avsikter så kan din närvara legalisera det du själv inte står för. Det finns alltid en ökad risk för "guilt by association". Det måste man vara medveten om och ta hänsyn till när man beslutar om vad man ska delta i och inte.
Jag tycker att Maria Ludvigsson har en klockren analys idag. Kaplan är inte något offer för en mediadrev.
http://www.svd.se/kaplan-ar-inget-medieoffer/av/maria-ludvigsson

Ja visst har det pågått något som liknar ett drev eller är det undersökande journalistik vi talar om? Dilemmat i detta fall är att personen i fråga inte tydligt har markerat vilka värderingar som han själv står för och inte fullt ut tagit avstånd från dessa extrema organisationer som det rör sig om i detta fall.

Mona Sahlin hade en bra genomgång i gårdagens Agenda och det borde många ta del av. Bevisligen har inte de som idag ger Kaplan sitt oreserverade stöd tagit del av det. Här kan du se hela det programmet.
http://www.svtplay.se/video/7551956/agenda/agenda-17-apr-21-15

Jag tror inte att Mehmet Kaplan på något sätt är en dålig människa. Det handlar inte om honom som person på det sättet utan om rollen som minister och förtroendevald.

I den lilla världen testar vi denna vecka Bamses matkasse från City Gross. Dagens middag blev köttfärslimpa med potatis och gräddsås. Det blev väldigt gott. Väldigt uppskattat av barnen också.

I dag i stadshuset har vi haft budgetdialog med några nämnder. Det kommer inte bli helt enkelt att få ihop budgeten för nästa år. Ett välkommet tillskott är ökade statsbidrag men det finns fortfarande en del strukturella saker som man behöver arbeta med för att ha kontroll på kostnaderna.


Kommentarer