Ta av dig ryggsäcken!

Idag hade jag förmånen att spendera förmiddagen på Jobbpunkt Mimer. Det var fantastiskt. De driver nu ett nytt projekt där som heter propellern som riktar sig till nya svenskar.
Vi fick lyssna på 5 tidigare deltagare om deras resa och hur det hade gått för dem. Det var starka berättelser som berörde mig djupt.
Det är svårt att föreställa sig hur det är att få ett telefonsamtal från en bekant som berättar att ha har en arresteringsorder på dig. Han uppmanar dig att lämna landet så fort som möjligt och du får några få timmar på dig att ta avsked av din familj och bege dig iväg. Att sedan vara på flykt i flera månader innan du kommer till ett land där du tryggt kan vistas i måste vara jättesvårt. Jag har svårt att tänka tanken.

I

Här är en bild från dagens besök.

En man pratade om past, present och future. Han delade sin historia och sa att alla vi människor har på något sätt en ryggsäck i form av vår historia. För vissa är den jättetung och för andra lite mindre tung. Men den här ryggsäcken kan lätt tynga ned oss.
Framtiden är oviss för de flesta av oss. Det innebär ett viss mått av oro. Som förälder oroar man sig för sina barn. Hur ska det gå för dem? Eller så för sin egen situation.
Men för att hantera nuet så måste man lägga ned ryggsäcken. Man kan inte ändra på saker som man varit med om men man kan vara här och nu och fokusera på här och nu.
Det var ett viktigt budskap som berörde mig starkt.

Så kasta din ryggsäck!

Kommentarer