Att hålla ihop

I tider av social oro i några av Västerås stadsdelar så behöver vi hålla ihop. Både politiken och civilsamhället. Att enskilda politiska partier försöker ta politiska poänger är väl i sig inte något konstigt men styrkan är när politiken enas i tider som denna.
Ja polisen behöver extra resurser att punktmarkera det gäng som åker runt och sprider oro i vissa stadsdelar. Just nu har de Råby centrum som "sitt vardagsrum". Kortsiktigt är det tuffa markeringar emot detta som krävs.
Långsiktigt behöver vi samverka ännu mer med civilsamhället och förebygga att den här typen av gäng uppstår. Det krävs att vi i vuxenvärlden inte drar oss undan. Att vi vågar vara ute på kvällar. Vi behöver också prata mer och lyfta upp familjens betydelse för en positiv samhällsutveckling.
Fysisk stadsplanering är också viktig. Att det finns upplysta platser, att man bygger om stora parkeringsytor som upplevs otrygga.
Att flytta ut vissa av de kommunala verksamheterna ut i stadsdelarna tror jag också på. Att vi som enskilda politiker är ute är också positivt.
Vi fick en gemensam bild på kommunstyrelsen i veckan. Nu krävs det lite action. Då bör vi gemensamt oavsett opposition eller majoritet göra en tydlig handlingsplan om vad som behöver göras på kort sikt och vad som behövs på lång sikt. Västerås vinner ingenting på politiskt käbbel i denna fråga. Tillsammans är vi starka och kan göra alla stadsdelar i Västerås trygga!

Kommentarer