Snöar

gör det här i Västerås just nu. Blev påmind om för två år sedan då det var jätte snökaos i Stockholm. Vi bodde på Värmdö. Jag fick en ingivelse och tog en tidigare buss än jag brukade hem från jobbet för att hämta på Dagis. Magnus som åkte en timme senare blev fast. När han kom till Slussen gick det inga bussar. Han fick lift med en kollega. Bilfärden från Stockholm till Värmdö tog från klockan 17 till 00.20. Ett fruktansvärt utsatt läge. Vad hade hänt om jag hade åkt normaltid? Då hade våra barn fått övernatta på dagis.
Nu slutade allting lyckligt men för oss blev det en rejäl tankeställare och då föddes första fröet att säkra upp tillvaron för att ha någon form av back up.
I dagarna har vi bott i Västerås i ett år. Det är fantastiskt skönt. Vi är glada och tacksamma att vi tog det steget att flytta familjen hit. Det har varit värt allt slit.

Imorgon skall jag göra ett försök och göra en omtenta. Ekonomistyrning med fokus på finansiering och kapitalbehovsberäkningar.
Idag blev vi i princip färdiga med första utkastet till vår C uppsats. på måndag är det första seminariet då vi skall opponera på en annan uppsatsgrupp. Det blir spännande att se vad vi får för typ av reaktioner.

Nu har äntligen vår bank sänkt räntan med en halv procentenhet. För oss gör det 1500 kr i månaden så det är inte lite pengar. Vi skall inte klaga för vi är trots allt inte så hårt drabbade men det är ju roligare att kunna göra annat för pengarna än att betala höga räntor.

Skulle inte ha något emot att åka till ett varmt ställe för att sola och bada just nu men, dessvärre är det inte möjligt. får vänta till nästa säsong.

Kommentarer