Konditionen

kunde ju vara bättre än vad den är just nu. Men det hör väl till graviditeten att inte vara riktigt i form. finns säkert undantag men, jag är väldigt flåsig just nu. Det är en härligt känsla att ha passerat halva tiden. Det börjar kännas mer och mer verkligt fast ändå inte. Det är svårt att förstå att det faktiskt skall komma en ny familjemedlem till oss om några månader.

Idag har jag varit på mitt första sammanträde med Individ och familjenämnden. Det var intressant. Det är skrämmande att få föredragning om hur narkotikaanvändandet ser ut i Västerås. Det ökar ganska kraftigt i gruppen 16-29 år. Det är en stor utmaning att ta tag i det drogförebyggande arbetet.

En annan sak som ökar i den här staden är hemlöshet balnd unga. Allt fler föräldrar mer eller mindre slänger ut sina tonårsbarn. Barnen sköter sig i skolan och har inte drogproblem men får av olika anledningar inte bo hemma. Det finns ett stort mörkertal med ungdomar som bor hos vänner eller sover i trappuppgångar. Inte helt lätt att angripa det problemet.

Ungdomar i Västerås behöver vuxennärvaro. Det behöver precis som de flesta barn en fast hand och en varm famn som inte sviker när livet blir tufft. Det är jättetufft att vara tonåring. Samtidigt som de skall hantera sin identitetskris ska de försöka vara självständiga och samtidigt matas med värderingar som de inte är riktigt mogna att ta ställning till. Alltifrån ökad sexliberalisering till drogliberalisering. Utan att vara moraltant kan jag krasst konstatera att det inte är enkelt. Som vuxna måste vi finnas där även när våra tonåringar prövar oss över bristningsgränsen.

Som sagt det finns massor att göra men nu skall jag sova. Har blivit väckte flera gånger de senaste nätterna så längtan efter att få sova en hel natt är väldigt stark.

Kommentarer