Familjeparti or not?

Just nu disskuteras besparingsförslag i Västeråsstad. De kommunala nämnderna har varit igång sedan i våras med att prata om på vilket sätt man kan minska kostnaderna för verksamheten. Nu har det seglat upp en del så kallade besparingsförslag som är ett direkt hot mot oss Kristdemokrater. Det handlar om besparingar i förskolan och besparingar på familjeterapeuterna samt familjerådgivningen. Var är det som vi som Kristdemokrater vurmar extra för? Jo det är familjerna. I en lågkonjunktur där det gungar rejält på arbetsmarknaden och finns mycket oro skall vi spara på barnen då? Ska vi lämna familjer, tonåringar i kris åt sitt öde?
Jag är inte beredd att ställa upp på det. De så kallade besparingar som görs nu kortsiktigt blir stora kostnader på sikt. Varje krona som sparas på barnen nu blir en kostnad längre fram.

Jag tycker att det är att inkompetensförklara föräldrar när antalet timmar på förskolan skall begränsas. Om vi kristdemokrater menar det vi säger att föräldrarna vet bäst så bör det beslutet ligga hos föräldrarna. De är de som känner sina barn bäst och som vet vad barnet har behov av. När antalet timmar skall begränsas så blir konsekvensen att det blir fler barn i grupperna. Barngrupper i förskolan som redan idag är för stora. Hur tänker ni då ni som förespråkar detta?

Det måste finnas annat att spara på än på barnen och familjerna.

Kommentarer