Partiledare

är nog ett av de mest otacksamma jobb som man kan ha. inte för att jag tycker synd om någon för de har ju själva valt det men jag är inte det minsta avundsjuk. Om det går bra gör journalistkåren allt för att leta fel och försöka sätta dit dig. Går det sämre opinionsmässigt så får du kritik för att du försöker köpa röster. Allt du gör och säger blir recenserat. I dagens Sundsvalls tidning får Göran Hägglund kritik. Han får kritik för att han har vågat ifrågasätta vissa kulturjournalister.
Det är en öm tå för kulturelitetablissemanget att bli recenserade av en politiker.

Oavsett vilken verklighet vi lever i så är det lätt att hamna i en jargong eller att oreflekterat ta till sig oskrivna regler. Det är lätt att tappa fotfästet och verklighetsförankringen. Jag vet själv under min tid som riksdagsledamot hur resonemanget kunde gå bland de som varit politiskt aktiva under en längre tid. Det glöms lätt bort att ett politiskt uppdrag handlar om förtroende. För att behålla förtroende från väljarna krävs det att man som politiker lägger örat mot marken och lyssnar in vad väljarna faktiskt tycker.

De flesta av oss vill inte bli pådyvlade massa åsikter. Vi vill själva kunna ta ställning i olika frågor. Vi vill också kunna välja att inte ta ställning.

Så Göran Hägglund stå upp för din rätt att ha åsikter även om de som recenserar dig i din roll som minister och partiledare.

Kommentarer