Västeråsalliansen

står kanske inför sin största utmaning nu. Miljöpartiets gruppledare har tagit en paus från politiken på grund av personliga skäl. Mer om det finns att läsa i dagens Vlt. Djupt tragiskt för honom och hans nära och kära. Jag hoppas innerligt att han får styrka och kraft att ta sig igenom detta och få proffesionell hjälp.
Den person som förväntas ta över hans roll efter höstens val är en person som tidigare skrev en artikel och ville ha ett samarbete med Socialdemokraterna. I dagens tidning säger Håkan Wåhlstedt att han vill samarbeta medc de som stöttar Miljöpartiets politik mest efter valet.
Tror inte att det är någon framgångsrik strategi. Väljarna vill veta hur samarbetskonstillationerna kommer att se ut och vad partierna vill göra tillsammans.

Kristdemokraterna i Västerås tidigare ordförande Sven Svensson har lämnat partiet och gått med i Miljöpartiet. Jag beklagar det samtidigt som det agerandet visar att det var rätt att inte föreslå honom högre än plats nummer 4 på kommunlistan. Har man så låg ideologiskt förankring så bör man inte vara toppkandidat. Att byta parti för att man inte får stå överst. Alla kan ju inte toppa listan.

Det är ett vågspel inom politiken. Den som igår var din vän kan nästa dag vara din politiska motståndare.

Kommentarer