Tydlighet

"Vi är tydliga men det är inte så många som vet om det". Kort sammanfattning av den bild tidningarna ger efter gårdagskvällens agenda. En ekvation som kanske har lite svårt att gå ihop.
Jag tror att det är jätteviktigt för Kristdemokraterna att fortsätta vara tydliga och att se till att så många som möjligt får veta vad partiet står för. Frågan om tydlighet är ganska svår att mäta, framförallt från oss som är verksamma själva.

Helgen som gick var det ingen politik på dagordningen. Familjeläger i Klacka Lerberg stod på dagordningen. Det blev en mysig helg med sol och värme. Jättetrevliga människor var med. Tommy och Lisa hade gjort ett fantastiskt jobb att få ihop allting.

Jag skrev i mitt förra inlägg om skolsituationen för vår son. Nu verkar en lösning vara på gång men, vågar inte riktigt ropa hej förrän jag har papper på det.

När man har barn med funktionshinder oavsett om de är fysiska eller neuropsykriatiska så är det förutom en massa anpassning att leva i en livssorg. En livssorg som samtidigt är förenat över välidgt mycket glädje över det man har. Det handlar bara om att våga tänka lite annorlunda. Att våga vidga vyerna och inte fastna i det snäva perspektivet som vi människor lätt har. Ett exempel är nu i helgen. På lördagskvällen var det festkväll. Det vankades god 3 rättersmiddag och trevlig underhållning iform av tävlingar mm. Men för vår kille så är fest något helt annat. Han tillhör de som är trötta på kvällen och ber ofta om att få gå och sova vid 19 tiden. Han satt bredvid mig och åt sin förrätt men sen tyckte han att det räckte. För honom var det då den riktiga festen att få gå till vårt rum och få sina lördagschips och mysa.
I det snäva perspektivet är det en sorg för oss föräldrar att han inte klarar av en trevlig festkväll men vidgar man vyerna och ser till honom och hans värld så fick han en lyckad fest.

Att vidga vyerna är jätteviktigt när man arbetar som politiker. Det är lätt att fastna i en världsbild men, med olika glasögon ser världen olika ut.

Kommentarer