Västmanland behöver fler företagare!

Fick precis meddelande om att utfrågningen jag var på väg till var inställd. Företagarna skulle fråga ut kandidater inför valet. Men, det kan va lite svårt att samla folk just nu i student och skolavslutningstider.

Västmanland behöver fler människor som vågar bli företagare. Både de som kan ta över befintliga företag samt de som vågar starta nytt. Demografiskt så är det ett antal företagare som med ålderns rätt kommer sluta sitt arbetsliv inom några år. Då behövs villiga människor som kan ta över och fortsätta driva dessa företag. Här behöver det ske en satsning på kompetenslyft, stöd vid generationsväxlingar, mentorsprogram för de som starta nytt och de som tar över befintliga företag.

Infrastrukturen är viktig i Västmanland. Västerås flygplats är den del av den infrastrukturen. För att västamanland ska kunna blomstra inom exempelvis turismnäringen behöver det finnas goda möjligheter att ta sig hit. Här är flyget en jätteviktig del.

Socialdemokraterna har en konstig syn på arbete. De är emot alla de åtgärder regeringen har gjort för att minska ungdomsarbetslösheten. De vill inte subventionera MC donaldsjobb säger de. Men om det är vad som krävs varför inte? Är det inte bättre att en ungdom arbetar på MC donalds än att gå arbetslös?

Kommentarer