Vilken valrörelse

Här duggar utspel och skandaler tätt. Det är fascinerande att följa detta från soffan just nu. Nästa vecka är det dags att ge sig ut på röstfiske för egen del.
Igår var det Sabuni´s medarbetare och en valarbetare för S i Gävle. Idag är det två S politiker som är tagna på bar gärning då de köpte sex. Vad kommer mer?
Moderaterna har äntligen insett att de måste satsa en del på arbetsmarknadspolitiken också för att lyckas med att få fler människor i arbete. Jag välkomnar gårdagens besked om en satsning på 3 miljarder.

Senaste helgen har det också varit sm i pensionärsskattesänkningar. Trots att pensionärerna är den grupp som har det bäst ställt av alla samhällsgrupper. Sen finns det stora variationer inom gruppen. Kanske är ett högre grundskatteavdrag det mest rättvisa fördelningspolitiskt för dem.

Annars så är det många andra behov man har som gammal. Det handlar om rätten att känna sig trygg. Att veta att man får den vård man behöver. Att hemtjänst och samhällsomsorg fungerar den dag man är i behov av det. För pigga pensionärer handlar det om att det ska finnas mötesplatser och aktiviteter. För många är ensamheten den största utmaningen som pensionär och då hjälper inga skattesänkningar i världen.
Det finns mycket att göra politiskt för att förbättra livskvaliteten som pensionär.




Kommentarer