Tillbaka

Nu är jag tillbaka här på bloggen igen efter sommaruppehållet.
Sommaren har tillbringats i Spanien strax utanför Barcelona. Vädret har varit fantastiskt och vi har badat i havet i princip varje dag.

Smolken i bägaren var ju bara att bli sjuk strax innan hemresan. Det är nte att rekommendera att flyga när man själv är sjuk och dessutom ha två små barn att ansvara för. Vi tog oss hem efter mycket möda men det var en riktig pärs.
Att få en magbakterie som gör att man går ned massa kilon på ett par dygn är inte heller något jag rekommenderar. Det lutade med att jag och sonen fick göra ett besök på infektionskliniken och barnkliniken och få i oss lite vätskedropp.

Läste i tidninen idag att hovrätten sänker straffet för den man som brutalt mördade en kvinna på Myrorna i Västerås. Som politiker ska man väl inte ha åsikter i enskilda fall men det är märkligt ändå att de agerar så. Kvinnans död är ett stort misslyckande för vårt samhälle. Hon hade känt sig hotad och sökt hjälp ändå slutade det så tragiskt.

Polis och rättsväsende måste bli bättre på att lyssna och ta kvinnor som känner sig hotade på allvar. Det är alltför många kvinnor som fått sätta livet till på grund av att de inte fått det stöd och det skydd de behövt ha i en hotfull situation.



Kommentarer