Stort tack!

Stort tack för förtroendet. Är jätteglad över att ha vunnit provvalet i Västmanland till riksdagen. Den 9 oktober är det stämma som beslutar hur listan ska se ut.
Det är viktigt för Kristdemokraterna att ha en Västeråsare som representant i Riksdagen. Om Kristdemokraterna i Västamanland ska lyckas återta ett riksdagsmandat så behövs den erfarenhet som jag har.
Den viktigaste frågan i valet handlar om jobben. Att vara med och se till att det skapas fler jobb är prio nummer 1 på den politiska dagordningen. Fler människor behöver ett jobb att gå till. Idag är för många utanför arbetsmarknaden. Det är inte bra för den enskilde och det är inte bra för Sverige som land.

En del hävdar att politiker inte kan skapa jobb. På ett sätt har de rätt men samtidigt så kan man skapa ett gynnsamt företagarklimat som gör att människor vill satsa pengar och starta företag samt är villiga att expandera och anställa. Det ställer krav på politiska beslut. Att vara konkurrenskraftiga, inte ha för hög bolagsskatt samt inte ha för höga skatter på arbetskraft.

Ett riksdagsuppdrag handlar inte enbart om Sverige. De senaste två dagarna har vi via tv media fått bevittna två fruktansvärda händelser i vår omvärld. Det ena är terroristattentatet i Kenya och det andra attentatet mot en kristen kyrka i Pakistan. Flera hundra oskyldiga kvinnor, män och barn har bragdts om livet. Det är så fruktansvärt att det är svårt att hitta ord. Sverige har en stor uppgift att verka för fred och säkerhet i världen. Tyvärr går det inte att fullt ut skydda ett öppet samhälle mot terrorism som det är frågan om i dessa fall. Men tillsammans kan vi försöka motverka den typen av antidemokratiska krafter som inget hellre vill än att förstöra för och förgöra människor. Det bästa sättet att motverka terrorism är att samarbeta med andra. Att ständigt värna det demokratiska samhällets värderingar och människosyn.

Idag är det 12 år sedan journalisten Dawit Isaak tillfångatogs i Eritrea. Fortfarande sitter han fängslad. Utan att ha fått någon rättegång. Under dessa tolv år har jag levt i frihet, rest, fött fem barn, flyttat ett antal gånger, startat företag. 12 år med tystdiplomati verkar inte ha varit så lyckosam. Det är dags att göra mer kraftfulla markeringar. Det är dags för Dawit Isaak att få bli fri. Att få komma hem till sin familj. Att få andas ren luft, få dricka rent vatten, få slippa bli plågad. Det är inte en dag för tidigt. Jag hoppas att Sveriges regering nu gör allt som står i deras makt för att Dawit Isaak ska bli en fri man igen.

Kommentarer