Terrorism och demokrati

Demokratin skapas ständigt. Den är inte nedärvd. Den måste ständigt återerövras. Man återerövrar inte demokratin genom den typ av handlingar som den kvinnliga terroristen som tårtade Jimmie Åkesson för någon vecka sedan. Nu låter tv 4 henne sitta i Jenny Strömstedts program och fritt uttala sig. Hon försvarar sin attack på samma sätt som terrorister försvarar de fruktansvärda dåd de gör.
Tårtattacker kan vi aldrig aceptera i ett demokratiskt samhälle. Det finns andra sätt att påverka än genom att utsätta andra för olika typer av attacker.
Det viktigaste vi kan göra i en demokrati för att de demokratiska värdena skall överleva är ordet. Vi måste ge våra barn och unga språket så att de kan kommunicera. (Naturligtvis andra kommunikationssätt för de som inte kan använda ord.

För övrigt är jag fortfarande upprörd efter Kalla Faktas inslag igår om kommuner som anlitar ett företag som konsulter för att lättare kunna säga nej till personer som söker insatser via LSS lagen. Som tittare fick vi ser hur föreläsaren gjorde sig rolig på funktionshindrades bekostnad. Tyvärr har min egen kommun anlitat detta företag. Om jag får vara med och bestämma efter valet 2014 så blir det stopp för det. Det avspeglar en sån fruktansvärd människosyn och den vill vi inte ha i Västerås.

Kommentarer