Västerås needs a change! Västerås behöver en förändring!

Stort tack för förtroendet att få toppa Kristdemokraternas lista inför valet till kommunfullmäktige i Västerås 2014.
Västerås behöver en förändring. Sedan 1991 har Moderater och Socialdemokrater turats om att leda kommunen tillsammans med olika samarbetskoalitioner. Nu är det dags för en förändring! Nu är det dags för ett parti som mer naturligt kan kombinera social omsorg med ett näringslivsengagemang. Nu är det dags för Kristdemokraterna att ta över stafettpinnen. Västerås behöver fler politiker som byter perspektivet från att vara förvaltare och företräda kommunens tjänstemän till politiker som företräder medborgarna/skattebetalarna i Västerås.

Det absolut enskilt viktigaste i Västerås är mötet mellan människor. Mötet mellan medborgaren och kommunens representant bör genomsyras av värdegrunden om varje individs unika och okränkbara värde den kan sammanfattas i Pro Aros slogan: "alltid bästa möte". Alla ska bemötas med respekt. Alla människor i Västerås som på något sätt kommer i kontakt med kommunens representanter i någon verksamhet, när man söker tillstånd eller är behov av omsorg på något sätt ska bemötas värdigt och respektfullt. Det är mötet som är det viktigaste och som också är det en människa kommer att bära med sig. Ett bästa möte handlar inte alltid om att man är överrens.

Varför näringsliv? Ett bra näringslivsklimat är viktigt för människorna som bor i Västerås. Det är företag som skapar arbetstillfällen så vi behöver ett gynnsamt företagsklimat. Västerås bör tillhandahålla god service till företagen och företagare. Mycket av näringspolitiken styrs av Riksdagen men vi kan underlätta och finnas med som en viktig partner som kommun.

Jag deltog på eftermiddagen idag på Seiorernas adventsfika på vårt lokala partikansli. Det var trevligt och gott fika. Det var också trevligt att träffa en tidigare arbetskamrat som nu är ordförande i seniorförbundet, Jan-Erik Ågren. Han höll en inspirerande apell som handlade om hur viktig värdegrunden är för vårt parti. Det är den som är skillnaden.

För mig är family values viktigt. Nu ska jag tillämpa det i praktiken och göra som många andra svenska familjer och fredagsmysa med tacos.

Kommentarer