Grattis Jimmie!

Idag har Jimmie Åkesson Sverigedemokraternas ledare blivit pappa till en liten gosse. Stort grattis till dig och Louise. Nu börjar er viktigaste uppgift i livet. Att uppfostra och guida det här lilla barnet genom livet.
Det är en fantastisk resa som man får göra som förälder. Det är svårt att förbereda sig på exakt vad det innebär. Först får man ett litet knyte som är totalberoende av att man finns där med kärlek, närhet, mat och rena blöjor. Ett nyfött litet knyte gör att världen stannar upp för ett tag. Som nybliven förälder kan man stå och titta på lilla underverket i timmar.
Sen växer det lilla barnet och blir mer och mer självständigt. Ordet nej och kan själv dominerar under en ganska lång period. Det kan vara ordentligt tålamodsprövande. Fast du Jimmie är ju van i riksdagen säger de flesta nej till ditt parti. Ja förutom din nybliva kompis Löfven. Han sa ja igår i alla fall. Huruvida det kommer att fortsätta återstår att se.

Jag skulle kunna berätta mycket mer om hur det är att vara förälder i praktiken men jag tror att det är bättre att du får tid att upptäcka det själv. Alla barn är unika skapelser. Det bästa du kan ge dem är din tid och närvaro.

Kommentarer