Att våga leda

Att våga leda kräver mod. Det kräver mot att stå upp för det man tror på. Det kräver mod att våga lägga fram förslag och idéer för att utveckla det man är ansvarig för.
Inom skolpolitiken i Västerås saknas det modet. Det är en kraftig idetorka hos den politiska ledningen.
Idag hade vi genomgång av verksamhetsberättelsen för barn och ungdomsnämnden i Västerås för förra året. Det är inte en trevlig läsning när man ser sammanställningen över resultaten. När jag på sammanträdet påpekade att framtiden är det viktigaste vad gör vi nu för att vända det här uteblir svaren. Det presenteras inga ideer överhuvudtaget. Bara en applåd över sig själv och de saker som görs nu. Det görs många bra saker nu men det behövs ett ökat fokus på att nå bättre resultat i skolan.
Det finns inget trollspö man kan vifta med men det finns några saker man kan göra ganska omgående.
1. Tala väl om skolan och dess medarbetare. 2. Se över bemanningsoptimeringen och säkerställa att eleverna får sin garanterade undervisningstid. 3. Bättre strategisk planering så att vi minimerar ad hoc beslut vad gäller verksamhetsförändringar.


Jag hoppas att vi får en ny politisk ledning i Västerås. En ledning som vågar föra fram idéer och som vägar fatta nödvändiga beslut.

Kommentarer