Allianskonvent -start på valrörelsen

Sitter på tåget på väg till Stockholm och Nacka. Det är dags för den gemensamma alliansstarten på valrörelsen. Det ska bli spännande.

Det har varit lite tufft opinionsmässigt såväl för alliansen som för mitt eget parti. Men än är det för tidigt att räkna ut oss. Det är inte nu vi ska ha formtoppen. Det är i september. För det är då som det gäller.

Jag har jobbat som investeringsrådgivare i många år. Vi har haft som ledstjärna att om en investering/sparande ska bli bra så krävs 3 ingredienser. Det tror jag kan appliceras på politiken också. 
Vi brukar tala om hjärna, händer och hjärta. In investering ska vara bra utifrån en excelfil. Det ska gå att räkna på olika scenarier. Man ska tydligt veta risker och avgifter och förväntad avkastning. 
Händer- det krävs en aktiv handling. Att man skriver under papper för att en investering ska bli genomförbar. 
Hjärta- det ska kännas bra. En investering som inte känns bra blir sällan bra heller. 

Alla 3 delarna behövs. Det går inte att exkludera någon av dem. 

På damma sätt är det i politiken. Alla 3 delarna behövs. Om man en dag som denna får tillåta sig att vara självkritisk så har Alliansen varit duktiga på 2 av dessa delar. Man har genomfört reformer, varit handlingskraftig. Man har använt händerna. 
Alliansen har också använt hjärnan. Sverige har idag de bästa statsfinanserna i Europa. Det kommer inte av sig självt utan krävs klokskap och ett gott ekonomiskt sinnelag för att nå dit. 

Vad som har förbättringspotential är hjärtat. Att skapa en bra känsla i det man gör och har gjort. Det är det som gör skillnad. Lyckas man med det så blir det ett rekordval i höst. Det går inte att dunka excelfiler i huvudet på folk som upplever att samhällsklimatet blivit kallare. Det behövs en politik med hjärta som kan förmedla den närvärme som vårt samhälle behöver. 

Jag återkommer med rapport om hur förmiddagen blir. 


Kommentarer