Vem får gå på restaurang efter 14 september?

Det finns fyra F som Socialdemokraterna älskar att beskatta.

Företag, Föda, Fastigheter och Fattigt folk.

Företag, Det är företag som skapar jobben. Företag behöver möjligheter att få växa för att kunna anställa fler. Vi har inte för låga bolagsskatter i Sverige. Det är inte problemet. Vi behöver ett näringslivsklimat som andas framtidstro inte ett som jagas av skattmasen.

Föda. Skatten på livsmedel har sänkts sedan vi gick med i EU. Det är bra. Den nuvarande regeringen har sänkt skatten när vi går ut och äter den så kallade restaurangmomsen. Den vill Socialdemokraterna höja. Det är inte vem som helst som ska ha råd att gå på restaurang.

Fastigheter, Kristdemokraterna kommer inte bidra till att fastighetsskatten återinförs. Det vill S göra. Den tidigare finansministerns Bosse Ringholm sa att fastigheter är bra och stabil skattekälla. Fastigheter kan man inte fuska med. De flyttar inte på sig.

Fattigt folk, Socialdemokraterna har aldrig sänkt skatten för vanligt folk tidigare. Jobbskatteavdraget har gjort att majoriteten av de som arbetar har fått en extra månadslön att röra sig med. S har gått med på alla jobbskatteavdrag hittills men nu vill de begränsa jobbskatteavdraget för de som tjänar 30000 i månaden och uppåt. Det är helt fel väg att gå.Problemet är återigen inte att vi har för låga skatter i Sverige.

Att beskatta de fyra F-en leder till mer utanförskap, högre arbetslöshet på grund av minskad konsumtion, människor som tvingas flytta pga oskälig fastighetsskatt och att vem som helst inte ska ha råd att gå ut och äta. Det är inte en bra politik för Sverige.

Jag vill att människor ska ha en stor frihet med de pengar de tjänar. Sverige blir inte ett bättre land med högre skatter.

Kommentarer