Budget

Idag har vi haft Kommunstyrelsesammanträde. Då presenterades stadsledningskontorets förslag till budget plus att vi i majoriteten lämnade över vårt förslag. Moderaterna lämnade också ett eget förslag till budget. Moderaterna gick ut hårt i Västerås tidning och kritiserade oss för att inte satsa tillräckligt på barnen. I deras eget förslag skiljer det inte speciellt många kronor. Det är lätt att kritisera när man själv slipper ta ansvar. Vi kommer säkert få ser mer prov på det framöver.

Livet är ju mer än politik. Ikväll har jag hängt med finaste tjejerna. Det är en förmån att ha såna vänner.

Just nu är det dokumentären om Klas Ingesson. En fantastisk fotbollsspelare som tyvärr fått lämna livet alldeles för tidigt. Det är den där cancern igen. Finns inget jag hatar så mkt som den sjukdomen. Som tur är så överlever många. Men ibland händer det som inte ska hända när en älskad vän, en make, en mamma, en pappa, en släkting, en granne förlorar kampen mot sjukdomen.

Alliansen i Riksdagen har presenterat sin gemensamma budget också. Det är ett starkt fokus på jobbskapande. Det är det som Sverige behöver. Fler människor behöver ett jobb att gå till. Jobbskapande är inte någon politisk quick fix. Det kräver att det finns människor som är villiga att riskera kapital att expandera ett företag. Det kräver människor (företagare) som vågar anställa. Att anställa är riskfyllt. Det är kostsamt att rekrytera fel. Det är kostsamt för en företagare om en anställd blir sjuk och inte kan leverera. Utöver det lidande det innebär för den som är sjuk förstås. Sverige behöver ett gott företagsklimat där företag tror på Sverige och vågar satsa.



Kommentarer