Årsmöte och partiledarnominering

I går kväll hade lokalavdelningen i Västerås årsmöte. Vi fick lyssna till vår duktige riksdagsledamot Andreas Carlsson. Andreas sitter i justitieutskottet. Han pratade om Kristdemokraternas framtid och om polisens roll i samhället. Andreas betonade att Kristdemokraternas existens bygger på värderingar. Värderingar som kommer från kristendomen och har byggt vårt land i flera tusen år.

Vi ska som bekant i vårt parti välja en ny partiledare den 25 april. Det som är roligt är att det saknas inte kompetenta människor som är villiga att ta på sig ett sånt ansvarsfyllt uppdrag. Det är ju inte ett 9-17 jobb att vara partiledare. Det är ett stort förtroende och ett uppdrag som kräver närvaro och tillgånglighet. För närvarande är det 3 kvinnor som har klivit fram och sagt att de är villiga att ta över. Det är Penilla Gunther, Acko Ankarberg och Ebba Busch. Tre mycket kompetenta kvinnor med olika erfarenheter. Förvånansvärt är det ingen man som ännu har sagt att den är villig. Har jantelaget drabbat de kristdemokratiska männen? Eller finns det en skillnad att männen väntar på signalen från valberedningen? För det är ju inte enbart kvinnor som är nominerade utan det finns kompetenta män som också har blivit det från ett antal avdelningar om jag har förstått mediabilden rätt. Jag sitter inte i valberedningen så jag har inte facit.

Jag kommer i alla fall stötta den det blir oavsett vem. Det finns för och nackdelar med alla kandidater. Men för mig är det viktigast att man har en vision framåt. Att man är fast förankrad i de värderingar och den ideologi som vårt parti bygger på och att man utifrån det har en målbild vart vi ska.

Lokalt har medlemmarna som närvarade på årsmötet fått lämna in förslag på vem de helst ser som ny partiledare. Nästa vecka träffas styrelsen och jag hoppas attt ännu fler mdlemmar hör av sig och nominerar. Efter det kommer styrelsen att göra en formell nominering från vår lokalavdelning till riksorganisationens valberedning. När sedan valberedningen presenterar sitt förslag så planerar vi en utfrågning med kandidaterna ,men det får vi återkomma om.

Licka till alla duktiga kandidater!

Kommentarer