Regeringsplanet borde flyttas!

Det enda rimliga vore att flytta regeringsplanens verksamhet och hemmadestination till Stockholm-Västerås flygplats. Flygplatsen här har kapacitet och har möjlighet till flexibilitet vad gäller tider för start och landningar. På ett helt annat sätt än vad både Bromma och Arlanda har. Det är redan nu trångt i luftrummet över Stockholm.
Att flytta Regeringsplanen till Västerås skulle förhoppningsvis också innebära en återhållsamhet. Regeringsplanen är kostsamma och bör nyttjas då andra alternativ saknas. Bekvämlighetsargumenten räcker inte.
Jag vet att ministrar har långa dagar och tuffa scheman. Det tar 20 minuter med Arlanda Express till Arlanda men av säkerhetsskäl får inte alla åka med den och tidsmässigt så går det snabbare att ta sig till Västerås frygplats i rusningstrafik än vad det gör till Arlanda. Vi har sedan ett tag tillbaka en väl fungerande tvåfilig motorväg. Det finns också för den som önskar en flygbuss som går till Arlanda samt bussar som går till Stockholm city. Vill man inte åka buss hela vägen till Stockholm så tar det några minuter med stadstrafiken till Järnvägsstationen. Västerås är möjligheternas stad. Vi är en stad med en vision om att inte ha några gränser.

Så varmt välkommen till Västerås Flygplats!

Kommentarer