Valborg precis som det brukar..

Har varit dåligt på att uppdatera bloggen denna vecka. Det har varit lite för lite tid till det.
Veckan inleddes med två dagar i Stockholm. SKLs skolriksdag. Skolriksdagen hölls på Waterfront som ligger precis bredvid Centralstationen i Stockholm. Det var två fullspäckade dagar med föredrag, seminarier och 2300 deltagare.
Jag fick lyssna till utbildningsminister Gustaf Fridolin för 3:e gången på kort tid och han sa samma sak.
Störst behållning att lyssna på var duktiga Sara Lund. Hennes föredrag var både proffsigt och utmanande. Det är viktigt att alla får utrymme att vara den man är. Våra fördomar behöver ständigt utmanas. Sara gör det på ett roligt men tänkvärt sätt.

Igår som var onsdag så hade vi sammanträde med förskolenämnden. Nämnden beslöt att lägga ned en liten förskola, Trossbacken. Det är aldrig roligt att fatte såna beslut men ibland nödvändigt. I detta fall slutar hälften av barnen och föräldrar har inte sökt sig dit. Det gör att det inte håller ekonomiskt att ha kvar den lilla enheten. På eftermiddagen igår pratade jag med båda våra lokaltidningar och blev intervjuad i direktsändning i radion.

Idag har jag tagit det lugnt. Det har varit 3 långa dagar så det blev bara en halv idag.

För övrigt så kom sonen hem och var uppriven. I fredags när han åkte från sitt fritidshem med taxin så skällde chauffören och svor åt honom. Det är helt oacceptabelt att bete sig på det sättet. Vart tog det sunda förnuftet vägen?

Idag är valborg men vi tillbringar den hemma i soffan. Har käkat tacos en dag för tidigt men brasorna får klara sig utan oss. Det regnar och blåser.

Kommentarer