We ca do it withour kvotering!!

Jag tror att kvotering är bland det sämsta som någon kommit på. Det är en von ober tanke om att någon annan vet bättre. Jag tror på jämställdhet och tror att det berikar. Men jag tror att man kan komma dit ändå. Idag har Morgan Johansson vaknat och öppnat munnen för första gången sedan valet. Men när man hör vad han säger så hade man önskat att han sovit ett tag till. Han ger en intervju i dagens industri http://www.di.se/#!/artiklar/2015/5/15/ministern-vill-upplosa-bolag-med-for-fa-kvinnor-i-styrelsen/
Upplösa bolag hur tänkte han då. Förmodligen itne alls för lite senare kom pudeln.
http://www.di.se/#!/artiklar/2015/5/15/ministerns-pudel-inte-rimligt-upplosa-borsbolag/

Jag blir allvarligt oroad över vilka människor som styr detta land. Man får faktiskt inte säga vad som helst när man är minister. Det är faktiskt inte ok. Den här typen av företagsfientliga värderingar är något som borde kommit fram förra året när det var val. Då hade väljarna tydligt fått veta vilket alternativ som de röstade på.

Norge införde sanktioner mot börsbolag som inte var jämställda. Några av de konsekvenser det fått belyser Nima Sanandaji, Vd för tankesmedjan Captus,  i en debattartikel vad New York Times har skrivit i frågan:
Kvoteringen har också lett till att underminera kunskapsnivån bland de som sitter i de norska bolagens styrelser. Sedan 2002 har de kvinnor som tagits in varit i genomsnitt sju år yngre än de män som de har ersatt. Kvinnorna har ofta kommit från mellanchefsnivå, till skillnad mot männen som oftare har erfarenhet av högre chefspositioner.
Argumentet om att det finns en stor pool av kvinnor med rätt kompetens men som nekas inträde i styrelserna kommer alltså på skam. Det finns också tidiga tecken på att denna sänkning i kompetens har påverkat bolagen negativt:
New York Times lyfter även fram amerikanska forskare som studerat perioden innan och efter kvoteringens införande i Norge. Forskarna har funnit att företagen som tvingades kvotera i snitt sköttes 20 procent sämre året efter jämfört med året innan kvotering antogs. Detta beräknas baserat på ”Tobins Q”, en parameter som mäter kvaliteten av beslut i företag och har döpts efter den nobelprisvinnande ekonomen James Tobin.

Kvotering är en dålig ide. Både kvinnor och män ska bli valda för sin kompetens. Det är därför mitt parti har en kvinna som partiledare, en kvinnlig partisekreterare och en kvinnlig gruppledare i riksdagen. Kolla hur det ser ut hos vänsterpartiet.




Har varit på radion idag och blivit intervjuad om pedagogisk omsorg, det som i folkmun är dagmammor.Det är viktigt att det får finnas kvar och vara ett alternativ för de som så önskar.

http://t.sr.se/1IFmZH9

Kommentarer