stadsbudget och kommunalpolitik

Igår ringde tidningen och ville ha ett uttalande om statsbudgeten. Statsbudgeten innehåll i princip inga överaskningar. Det är en ideologisk vänsterbudget. Sorgligt att Löfven låter Vänsterpartiet få så stort inflytande. Det är inte bra för Sverige. Här borde alliansen på riksplan ta sitt ansvar.
Samtidigt är det svårt att bortse från ideologiska skillnader på ekonomin.
Vänsterstyret med Löfven i spetsen tror på offentlig konsumtion och generösa välfärdssystem. Jag som tillhör den borgerliga sidan tror på privatkonsumtion och individens eget ansvar. Där finns de stora krockarna i politiken.

Jag tror att vi behöver människor som vågar investera pengar i att starta och driva företag. Att som nu införa närmare 60% marginalskatt bromsar den utvecklingen. Jag kan ine med bästa vilja i världen tycka att det är en statlig angelägenhet att starta och driva företag. Det är en angelägenhet att det finns människor som vill göra det men staten som organisation ska inte göra det.

En annan ideologisk skillnad som är felräkningspengar i statsbudgeten är att nu tar de bot avdragsrätten för gåvor till ideella föreningar. Det blir en dubbelstöd när man först höjer skatten så att folk i allmänhet får mindre pengar att röra sig med och sedan tar man bort detta lilla avdrag. Effekterna av avdraget har varit 20 miljoner till ideella organisationer. I en tid när de behöver det som bäst. Men det är väl en effekt av att vänsterstyret vill styra idella sektorn också. Viljan att ge påverkas nog inte av avdraget men förmågan blir mindre.

Igår hade vi en eftermiddag som handlade om ett eventuellt bildande av ett koncernbolag i Västerås. Jag tror att det kan vara en klok ide att göra det. Det finns många fördelar med det inte minst ekonomiska.

Idag är det ordförandeberedning och möte med direktionen för Mälardalens brand och räddningsförbund som står på schemat.

Kommentarer