Strömlöst

Senaste veckan har Västerås drabbats av två strömavbrott. Det ena var häromkvällen. Jag och maken var och storhandlade och märkte inte förrän vi var på väg tillbaka med bilen full av påsar att det var mörkt. Vi hade huvudbry om hur vi skulle lösa situationen. Hur kommer vi in i garaget eller för övrigt huset i sig där vi bor? Om vi kommer in på något sätt hur ska vi klara av att bära 7 matkassar upp till 8:e våningen? Jag har ju kämpigt med mitt ben till och från och trappor gör att det blir en del sömnlösa nätter på grund av smärta. Det var inte en rolig situation alls.
Men precis när vi kommer fram till lilla tvärgatan där vi har vårt garage var det precis som om någon tryckte på lysknappen igen och allt slogs på.
Det tog en liten stund innan garageporten funkade så två snälla grannar fixade det manuellt. Men hissen funkade och vi kom upp till vår lägenhet på 8:e våningen med alla kassar utan problem.

Igår morse hände det igen. Dock gick det snabbt att få strömmen tillbaka men vattentrycket i ledningarna sjönk ordentligt. Värst drabbades sjukhuset så på grund av vattenbrist inte kunde utföra viktiga operationer. Igår var dessutom stadsnätet nere

När elen  och internet försvinner så påminns vi om hur sårbara vi är. Det är viktigt att ta med sig inför framtiden och viktigt att ha en planering för den typen av krislägen så att viktiga verksamheter har reservkraft. Medarbetarna på Mälarenergi har fått arbeta extra hårt denna vecka med anledning av dessa oförutsedda händelser. De har gjort ett riktigt bra jobb. Stort tack till alla inblandade!

Igår kväll var jag och maken på ett kundevent som Mälarenergi hade ordnat. Det var Nya Västerås Revyn som hade en uppsättning som hette en flygande start. De var jätteduktiga. Tydligen såldes alla biljetter slut på bara 35 minuter. Ett tips till mina kompisar i den styrande majoriteten är att vi behöver bli lite roligare inför nästa års revy :-)



Kommentarer