Allt är inte guld...

Den här veckan går lite i guldtema. Idag har vi haft besök i Västerås av juryn i Guldtrappan. Guldtrappan är en utmärkelse till kommuner /huvudmän som arbetar med digitaliseringen i skolans värld.
Imorgon är det Guldstänk. Guldstänk är Västerås företagsgala. Några politiska representanter finns inbjudna också. Men syftet är att uppmärksamma duktiga företag här i vår kommun. Det brukar vara en riktigt trevlig fest. Jag hoppas att det blir så i år också. Jag har hittat en enkel men fin klänning och en del bling bling att ha till den.

Annars är jag inte riktigt 100 är. Den här förkylningen är segare än vanligt. Så nu efter en dag med budgetberedning så är jag rätt mosig i huvudet. Här skulle behövas lite guld i vårt budgetarbete. Vi har en tuff situation och nämnderna är ålagda att beskriva för kommunstyrelsen hur det slår med ett besparingsförslag på 1% plus att det inte i underlaget ska ges någon full volymkompensation för ökat barnantal. För förskolenämnden som jag ansvarar för skulle det innebära 15 miljoner. Det är 1,7% av vår budget. Det kan tyckas lite pengar i sammanhanget men för en nämnd där 97% av alla pengar går direkt ut i verksamheterna är det kännbart. Vi vill inte spara på våra barn. Det är ju där vi egentligen vill satsa pengar. Vi vill göra kvalitetsförbättringar i förskolan. Vi vill minska storleken på barngrupperna för att alla barn ska få bästa möjliga förutsättningar att lyckas med sitt lärande. Förskolan ska inte vara en förvaringsplats för barnen. Naturligtvis ska vi serva föräldrar med omsorg när de arbetar men det finns ett pedagogiskt läruppdrag som är viktigt. Så mer guld till barnen. Ja bildligt talat alltså.






Kommentarer