Floskelfabriken

var det ord som finansministern använde efter gårdagens ekonomisk politiska debatt i Riksdagen. Det är sorgligt om vårt lands högsta beslutande organ skall förvandlas till detta. Svergie har drabbats precis som många andra länder av en fallande världskonjunktur och oro på finansmarknaden. Det behövs en bred samsyn för att säkerställa att Sverige som land drabbas så lite som möjligt. Sverige har haft en positiv trend där allt fler går från utanförskap till arbete. Det är jätteviktigt att det får fortsätta.
I helgen när vi diskuterade ideologin så fick vi en uppgift att utifrån vissa konkreta frågeställningar diskutera ideologin och komma fram till en slutsats om varför man är kristdemokrat.
För mig är det 3 F som är viktiga. Frihet, familjen och fungerande ekonomi. Frihet innefattar både den enskilda människans frihet men också de friheter vi har tillsammans i vårt samhälle. Frihet att bilda organisationer, frihet att tillhöra en religion, frihet att kunna välja.
Familj är en av samhällets byggstenar. Familjen är samhällets minsta enhet och är värd att försvaras och stöttas. Nu ser familjer ut på olika sätt och min roll som politiker är inte att ägna mig åt begreppsdefinitioner. Samhället behöver fungerande familjer.
Samhället behöver också en fungerande ekonomi så att ingen lämnas efter. Vi behöver alla mat för dagen och en säng att sova i på natten. Att ha en meningsfull sysselsättning är oerhört viktigt. Jag tror att de flesta kan bidra med något positivt för samhällsutvecklingen.

På fredag är det tenta i verksamhetsstyrning. Skall försöka läsa lite innan det är dags att hämta barnen.

Kommentarer