Att tillskriva någon åsikter

Varför tillskrivs kyrkan åsikter som de inte har eller står för? I den infekterade debatten som varit om en könsneutral äktenskapsbalk hävdas att kyrkan diskriminerar och föser undan människor. Detta av personer som inte själva besöker kyrkan. Senast i raden av exempel på det är Malin Wollin som skriver krönikor i bland annat Aftonbladet. Det är väldigt lätt att uttala sig om det man inte vet något om.
RFSU och vissa andra debattörer vill införa vigseltvång. Helt horribelt. Varför skall vi ha en vigselrätt överhuvudtaget? Rent juridiskt skulle det räcka med ett papper som är undertecknat av två vittnen. Om man som par oavsett kön vill göra en cemoni så tycker ajg att det skall vara fritt att göra den var som helst. vill man vigas på en frimärksklubb fine för mig eller vill man vigas på en skärgårdsö eller i kyrkan som många väljer antingen på grund av trosuppfattning eller tradition så är det helt ok för min del också. Jag har inte problem med att inte alla gör lika. Tycker att debatten är helt snedvriden.

Jag skulle snarare vilja lyfta upp alla kyrkor och den ideella sektorn som gör så mycket värdefullt för människor. Som ser den lilla människan när samhället har sina begränsningar.
Det finns många fantastiska hjältar i vårt land som ställer uppp för sina medmänniskor. en hel del återfinns bland dem som tror på det kärleksbudskap som snickarsonen från Nasaret kom med. Vad dessa människor behöver är uppmuntran och inte massa påhopp. Vi har kyrkan att tacka för mycket i vår historia och kulturtradition. Något som vi bör behandla med respekt och varsamhet. Visst har det förekommit övertramp och felaktigheter i religionens namn men ser man objektivt på det som händer idag kan man inte annat än beundra den kärlek och omsirg som kyrkan visar sina medmänniskor.

Kommentarer