Stoppa olagliga transporter.

Hade förmånen att få delta på ett studiebesök idag på några åkeriföretag. Fick även se Schenkers distributionscentral här i Västerås.
Jag är oroad över att många arbetstillfällen kommer att försvinna i Västerås om vi inte agerar kraftfullt. Det handlar om utländska åkare som inte följer det regelverk som EU har kommit överens om. En svensk chaufför blir bötfälld på en gång om den gör något fel. Upplevelsen i branschen är att så inte är fallet med utländska förare.
Det som är mest oroväckande är dock att enligt gemensamma EU regler så får en förare från ett annat EU land komma till Sverige med sin last. Under en 7 dagars period får man göra 3 omlastningar och därefter måste man lämna landet.
Många lämnar inte landet. De stannar kvar olagligt och dumpar priserna. Det sker i så pass stor omfattning att många svenska företag har fått stora problem.
Transportstyrelsen har nu föreslagit att lastbilar ska kunna få klampas. Det innebär att man låser fast bilen tills böter är betalda. Det är ett viktigt verktyg för polisen att kunna använda sig av.

Jag vill ha kvar åkerinäringen i vårt land. Jag vill ha kvar åkeriföretag i Västerås. Jag vill ha konkurrens på lika villkor.

Här är några bilder från dagens besök med Ebba Bush Thor, undertecknad och Tommy Emterby.



Kommentarer