Aldrig en kvinna

Kristdemokraterna har ännu inte haft en kvinna som Europaparlamentariker. Det vore verkligen på tiden. Jag gillar Lars Adaktusson mycket och skulle mer än gärna vara parlamentarikerkollega med honom.
Så om du vill ha en duktig engagerad kvinna i sina bästa år så kan du kryssa mig den 25 maj.

Jag har 3 frågor som jag brinner extra för.

1. Att fler EU medlemsländer ska ta emot människor som flyr från krig och förföljelser. Det är bara 14 av medlemsländerna som tar emot flyktingar från Syrien överhuvudtaget. Det kan vi tillsammans göra bättre. Jag tycker att EU ska införa sanktioner mot dem som inte tar emot flyktingar.

2. Forskningsresurser för att utveckla och förbättra cancervården i hela EU. Idag är det avgörande vilket land du bor i i Europa om du skall överleva en bröstcancerdiagnos eller inte. Så kan vi inte ha det! Cancer är en skitsjukdom som förpestar livet för många. Främst för den sjuke men också för omgivningen. Här kan EU göra mycket mer än vad vi som liten nation kan göra. Med rätt prioriteringar kommer fler kvinnor att få rätt behandling och fler barn kommer ha mammor som läser en godnattsaga istället för att få en gravplats att gå till.

3. Riva handelshinder. En grundläggande princip är den fria rörligheten för varor och tjänster. Ändå finns en hel del handelshinder på vägen. EU får inte bygga höga skyddsmurar mot omvärlden. Frihandelsavtal med USA och även med Asiatiska länder är viktigt för att Europas företag ska utvecklas. Det är livaktiga företag som kan lösa den höga arbetslösheten i Europa. Då måste vi som politiker göra allt som står i vår makt att se till att företag har möjlighet att utvecklas och expandera.


Ja nu vet du vad du ska göra den 25 maj. "Gör som Hugo och kryssa 20"

Kommentarer