Nytt badhus?

Det verkar gå inflation i kommunernas byggande av nya badhus/simhallar. I Västerås har politikerna haft hål i huvudet vad gäller sånt. Här ska ett nytt äventyrsbad invigas i augusti/september Kokpunkten. Det kommer säkert bli jättefint och en häftig upplevelse. Men det går inte att gå dig och bara motionssimma. Nej för det skulle få Lögarängskramarna att gå i taket. Istället skulle Lögarängen behållas och utvecklas som simhall. Nu har det visats sig att Lögarängsbyggnaden är i sånt skick att det inte är prismässigt lönt att rusta upp den. Nu föreslås det istället att det skall byggas en ny simhallsanläggning strax intill den gamla byggnaden.
Varför kan man inte bygga den ihop med kokpunkten? Det skulle gynna alla.  Varför fortsätta krama Lögarängsbadet? Jag förstår faktiskt inte det?

Jag tror inte ekonomiskt att det kommer att bära sig med 3 badanläggningar i Västerås tätort. En samlokalisering skulle ge ett mervärde för besökarna.

Jag hoppas att kommunstyrelsen är så kloka imorgon att de bordlägger frågan och tittar på andra alternativ än det som nu är föremål för beslut. Allt annat är slöseri med skattebetalarnas pengar i Västerås.





Kommentarer