Hem

Att ha en plats som kallas hem betyder mycket. Ett hem är en plats där man får vara den man är. där det finns människor som älskar en just för att man är den man är.
Just nu finns många människor i vår värld som inte har något hem. de har tvingats fly på grund av sin övertygelse.
Jag vill att Västerås får bli ett nytt hem för några av dessa människor. Att Västerås får vara en plats av frihet och möjlighet att starta om i frihet. En plats där det är slut på krig och förföljelse.
Vi kan inte hjälpa alla i vår stad men vi kan öppna våra hjärta och hjälpa några.
Mot detta står Sverigedemokraterna som vill att vi skall hjälpa människor på plats istället. Det är inte alltid görbart. Skulle vi sagt det till de människor som drabbades av skogsbranden i norra Västmanland? Som situationen ser ut i Mellanöstern finns det inte så många platser i närområdet som kan hjälpa på grund av säkerhetsläget.

Stäng inte Västerås. Låt Västerås vara ett hem för många. för en del under en kortare tid, för andra för en ny framtid här. Ja vi har utmaningar att få det att fungera men om vi alla hjälps åt så kommer det fungera.


Jag hade också möjlighet att träffa Peter Holmroos som är sportchef i Västerås Friidrottsklubb under gårdagen. De gör ett fantastiskt jobb. vi träffades på Arosvallen och budskapet är tydligt. Vi behöver göra någonting åt deras situation. Friidrotten behöver en ny arena i Västerås. Om det består i en totalrenovering av Arosvallen eller på ett helt annat ställe måste jag återkomma till efter att ha analyserat kostnader. Det är viktigt med bra beslutsunderlag. Investeringsbeslut måste vara genomtänkta.

Kommentarer