Tidigt stöd

Träffade Lärarförbundet ikväll. De hade bjudit in politiker och specialpedagoger samt speciallärare. Det var en intressant kväll. Det finns att göra. Det råder som bekant brist på specialpedagoger såväl i riket som i Västerås. Specialpedagoger är en av nycklarna till att säkerställa att barn i behov av särskilt stöd får det. 

För övrigt under dagen har vi haft kommunalrådsberedning hela förmiddagen. Vi har många viktiga frågeställningar på agendan. En fråga vi pratar om är hur vi hanterar den ökade radikalismen som finns.  Vi vill inte ha någon nyrekrytering till IS från vår kommun. 

Under eftermiddagen har Joakim och jag ägnat åt oss att planera verksamhetsbesök och lite olika aktiviteter. Har redan nu bokat in en hel del. Jag tycker att det är viktigt som förtroendevald att inte bara sitta på sammanträden i stadshuset. Sammanträden är viktigt men man behöver en blandning. 

I fredags var det rådslag med företagare på Expectrum. Ett blomstrande näringsliv behöver vi i Västerås. Fler arbetade timmar ger fler skattepengar, vilket gör att vi kan satsa mer resurser till skolan och äldreomsorgen. 

Kommentarer