Måndag = maratonmötesdag

Har haft en mysig familjehelg med en minisemester nere i Malmö och Köpenhamn. Mysigt att komma bort en stund och få lite miljöombyte och vara med några av de som betyder mest i mitt liv.

Idag är det måndag och timmen är ganska sen. Ska strax bege mig från stadshuset. Dagen har varit fullspäckad med möten såsom måndagar brukar vara. Det har varit allt från smått till stort. Nu på kvällen har vi förberett budgetfullmäktige. Det är på onsdag. Det kommer med stor sannolikhet att bli många debatter.
Jag har ju tidigare skrivit om ekonomin och läget inför 2016. Jag är ändå glad att vi har lyckats komma överens och har ett väl genomarbetat förslag som vi går till fullmäktige med.

Det viktigaste för Västeås är satsningen på fyra strategiska utvecklingsområden. Det handlar om att bygga hängrännor och skapa utvecklingspotential mellan kommun och civilsamhälle. Det handlar om att vi vill ha en stad byggt på goda värden som håller ihop. De fyra områdena är 1. kraftsamling för att stärka den sociala hållbarheten. 2, en sammanhållen satsning på vår fysiska livsmiljö, 3 höja kunskaps och kompetensnivån i Västerås, 4 kraftsamling för att minska miljö och klimatpåverkan.
Alla dessa fyra områden är viktiga och behöver utvecklas. Alla delar behövs för Västerås framtids skull.

Idag har en liten prins fötts. Stort grattis till de stolta föräldrarna prinsessan Madeleine och Chris och lilla prinsessan Leonore som blivit storasyster.

Kommentarer