Äntligen måndag!

Jag gillar måndagar. Gillar känslan av att en ny vecka står för dörren med nya möjligheter att göra bra saker.
Förra veckan var en tuff arbetsvecka. Det var många möten för att lösa en del knäckfrågor. Ibland är verkligehten inte så enkel som den tenderar att bli i ett politiskt program. Nu är vi framme med en lösning som jag tror blir bra.

Måndagskvällen förra veckan hade vi bjudit in alla kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige ledamöter från länet. Vi samtalade om hur i bättre kan stötta varandra i ett nå ut med kristdemokratisk politik. Det är många gånger vårt för en fritidspolitiker att nå igenom mediabruset och att ha tid att skriva allt som man vill. Vi ägnade en lång stund åt att samtala om integrationsfrågan. En fråga som är aktuell i samtliga kommuner. Det finns inga enkla svar men stora möjligheter att få det att bli bättre. Det handlar om bättre kontakter med migrationsverket, att ha utbildade sfi lärare, bostäder, skolsituationen mm. Listan kan göras lång. Vi pratade också om bostäder, arbete och praktik.
Tack alla som kom och bidrog till bra politiska diskussioner.


På tisdagskvällen hade vi styrelsemöte med lokalavdelningen. Vi gör några omflyttningar i laguppställningen i kommunpolitiken. Det är sånt som händer. Människor får andra förutsättningar och då behövs det ibland göras förändringar.

På torsdgskvällen hade vi en höstupptakt för medlemmar och alla med kommunpolitiska uppdrag. Vi fick besök av riksdagsledamot Aron Modig. Aron berättade om kristdemokratiska framgångar på riksplanet. En god smörgåstårta bakad på lokala bageriet i Sala fick vi också avnjuta.

Denna vecka har vi fullmäktigevecka. Jag skall försöka komma på något klokt att säga om balanseringsprinciper och en ny internhyresmodell. Tar tacksamt emot inspel på detta.

Kommentarer