Dags att bege sig hemåt

Efter en lång dag med möten så blir det skönt att bege sig hemåt.
Vissa mötesdagar är väldigt konstruktiva men andra blir mer av diskussionskaraktär. Politisk diskussion är bra. Det är bra att vi är 4 partier som bryter åsikter mot varandra.

Just nu pågår många ekonomi och budgetdiskussioner inför 2017. Den ständiga frågan är om vi som kommun gör rätt saker. Finns det andra som kan göra saker bättre än vi? Har vi en optimal effektiv organisation? Hur ska nämnderna kunna spara er än de redan gjort under de senaste åren? Vi kallar det inte för besparingar utan rationaliseringskrav. Fast det i praktiken är samma sak. Vissa nämnder har det tuffare än andra så ser verkligheten ut. Vissa kostnader kan vi som lokala politiker påverka men andra styrs av andra faktorer. Det kan vara lagstiftning eller EU direktiv.

Oppositionen säger att vi slösar med skattebetalarnas pengar. Ändå lägger de själva förslaget i kommunstyrelsen om att vi ska köpa in 10 betongsuggor fast Tekniska nämnden säger att det inte finns något behov av det framöver. Visst man kan tycka att det inte är mycket pengar i det stora hela men 80 000 är ändå 80 000. Många bäckar små...Jag vill hellre lägga 80 000 på att utveckla näringslivet än att köpa in något som inte behövs.

Kommentarer