En vecka går så fort

Vissa veckor händer det så mycket samtidigt att jag inte riktigt hinner med att förmedla det. Vardagen som kommunalråd innehåller ofta både smått och stort.
I måndags eftermiddag påbörjade vi arbetet med budget 2017 mer konkret. Vi fick en dragning av tjänstemännen om hur förutsättningarna ser ut ekonomiskt. Skatteunderlagsmässigt och befolkningsmässigt. Inför 2017 är det svårt att göra prognoser. Befolkningsmässigt vet vi inte hur det slår för vi vet inte hur många nyanlända som kommer att få uppehållstillstånd och hur många av dem som väljer Västerås som bostadsort efter det.

Efter budgetdragningen så hade vi ett privat nätverksmöte runt ett av våra barn. Det är ett bra forum att träffa inblandade parter samtidigt. För oss som är "funkisföräldrar" så innebär det ofta massa olika möten med massa aktörer och det underlättar att träffas tillsammans.

Jag deltog sedan i ett möte ute på Lövudden med KFUM. Lövudden är en fantastisk plats i Västerås. Ett område viktigt för rekreation. KFUM bedriver en viktig verksamhet där och det är viktigt att få ett nyttjanderättsavtal på plats.

Kvällen ägnades åt att fira en duktig entreprenör i Västerås som fyllde 50 år. Han bjöd på en trevlig fest med en kul mix av människor. Stort grattis Björn! 

Tisdagsmorgonen började med näringslivsråd. Ett forum där gruppledarna för partierna i fullmäktige träffar representanter för olika näringslivsorganisationer. Det var ett bra möte. 

Sedan fortsatte dagen med sammanträde för förskolenämnden. Denna gång hade vi inte så många beslutsärenden men fick en bra dragning av familjecentrum och deras verksamhet. Det är viktigt med familjecentrum. 

På eftermiddagen träffade jag och Yvonne Carehag Gustafsson lärarförbundets ombud. Vi hade fått en hel del frågor ifrån dem innan. Det var en bra diskussion och viktigt. Tack för inbjudan och jag kommer gärna tillbaka.

Kvälken ägnades åt byggfrågor. Vi hade partigruppsmöte och hade bjudit in mimers avgående vd Anders Nordstrand att prata byggande i Västerås. Det blev en bra kväll.

I onsdags träffade jag den här killen på bilden. En liten robot som är hemmahörande på Expectrum. Expectrum är en av Västerås stoltheter. Det är inte helt enkelt att förklara med Expectrum är. Det måste upplevas. Det är främst en kreativ hub där människor i alla åldrar möter teknik och digitalisering. Men samtidigt så mycket mer än en mötesplats.

På förmiddagen på onsdagen deltog jag med en delegation från Nice i Frankrike på ett besök hos ABB Corporate Research. Det var arrangerat av Västerås Science park. Stort tack för en bra dag! 


Efter en sådan dag är man lite mör och då var det mysigt att gosa lite med den här vita skönheten när jag kom hem. 


Torsdagsmorgonen började med en intervju i radio Västmanland. Det handlade om avgifter i förskolan. 

På förmiddagen var jag inbjuden av Westinghouse till invigning av deras nya utbyggda bränslehanteringsfabrik. Det var spännande. Westinghouse är en viktig arbetsgivare för Västerås. 

På eftermiddagen var det möte med det kommunala rådet för funktionshinderfrågor. 

På kvälken hade vi middag med kd gänget. Ett litet tack för de insatser som de gjorde under kommun och landstingsdagarna.

Idag är det fredag och jag har hunnit med och träffat min nya personlige tränare, möte med revisorerna för avvecklingen av stiftelsen hyresbostäder i Tillberga samt ett företagsbesök på Travel team. 
Nu är det bara två punkter kvar på dagens agenda sen blir det myshelg. 

Kommentarer