Det blir bara bättre och bättre..

Idag hade vi budgetberedning på eftermiddagen. Snart är vi framme med ett förslag. Kan inte avslöja så många detaljer ännu men från den första prognosen vi fick i januari till nu så har siffrorna bara blivit bättre och bättre. Jag skämtade och sa till vår ordförande att om vi fortsätter ett par månader till så kommer vi att ha den starkaste budgeten ever.
Orsaken till att det ser bättre ut för 2017 handlar om intäktsprognoser och ökade skatteintäkter. Det slår ganska mycket för en kommun i Västerås storlek. Det kan slå åt bägge håll för övrigt.
Mer detaljer kan jag inte avslöja nu men det kommer.

På lunchen hade vi vu med partiet. Vi förberedde kvällen styrelsemöte.

Ja på förmiddagen hade vi kommunalrådsberedning som vanligt. Stort fokus låg på IT frågan idag. Det är en grupp med strateger och it chefer från förvaltningarna i stadshuset som med hjälp av en extern konsult har utvärderat it stödet. Främst handlar det om IT driften. Det var en bra rapport vi fick som påpekade på utmaningar och gav oss några handlingsalternativ för framtiden. Det som saknades i rapporteringar är den samlade kostandsbilden för it i Västerås stad. Den överblicken har vi inte kunnat ta del av. Vi bad om att få den återkopplingen för det är viktigt. Hur mycket får it kosta i förhållande till allt annat?

Vi hade ett bra styrelsemöte med partiavdelningen. Är glad för detta. Vi har ett stort fokus på valet 2018. Hur vill vi bli uppfattade? Vad ska vi ha för strategi? Vilka frågor är viktiga att driva?
Vilket Västerås vill vi ha i framtiden? Viktiga frågeställningar.







Kommentarer